Verleden, heden en de toekomst - Doorstartfase
- Details
- Laatst bijgewerkt: zaterdag 07 april 2012 12:43
Artikelindex
Pagina 4 van 5
Doorstartfase
Doordat de vraag naar speciaalbier explosief groeide werd besloten om een groter bedrijfspand te gaan betrekken.
De keus viel op een voormalige schoenfabriek, welke in Kaatsheuvel over het algemeen in de jaren 50 in de
achtertuin zijn gebouwd. Er moest wel veel aan vertimmerd worden, maar na een half jaar zwoegen en ploeteren was de verbouwing klaar en kon de aangeschafte apparatuur geplaatst worden. De oppervlakte van de brouwerij bedraagt 170 m2.
Deze is onderverdeeld in 3 ruimte:
- 90 m2 brouwerij
- 30 m2 winkelruimte t.b.v. amateurbrouwers
- 50 m2 proeflokaal
De brouwerij bestaat uit:
- 2 brouwketels capaciteit elk 750 liter per brouw.
- 1 filtreerbak cap.1000 liter per brouw.
- 5 gisting/lager tanks RVS capaciteit 900 liter.
- 4 gisting/lager tanks Kunsstof capaciteit 750 liter.
- 1 afvuller universeel:
33 cl cap. 1200 per uur
75 cl cap. 500 per uur
150 cl cap. per uur
fusten 20/30/50 liter - 1 fustenspoeler capaciteit 20 stuks per uur.
- 1 kroonkurker (hand) 75 cl / 150 cl fles
- 1 kroonkurker 7 kops 33 cl fles 4000 flessen per uur
- 1 etiketteermachine
- 1 flessenspoelmachine capaciteit 400 tot 4000 flessen per uur
In de loop van de jaren is de productie gestegen van 70 hectoliter per jaar tot 600 hectoliter per jaar